Vastzetten van de maag (Gastropexie) ter voorkoming van maagkanteling

Bij een maagkanteling vult de maag zich met gas en zet uit en kan dan op een gegeven moment om zijn as draaien .Hierbij ontstaat uiteraard een bijzonder pijnlijke en levensgevaarlijke situatie.

Bij snel ingrijpen vooral als de maag nog niet om zijn as gedraaid is kan soms de hond nog gered worden maar in veel gevallen is er een dodelijke afloop. Daarom is voor rassen die er gevoelig voor zijn het preventief vastzetten van de maag zodat deze niet meer kan draaien een oplossing voor een levensgevaarlijk probleem.

Rassen die hiervoor gevoelig zijn:

Een goed advies is de hond eerst uit te laten en daarna te laten eten. De voeding in porties te verdelen. En in elk geval enkele uren tussen eten en uitlaten te nemen.

Verschijnselen van een naderende maagkanteling zijn:

Het Endoscopisch vastzetten van de maag (Gastropexie genaamd)

Er worden 2 gaatjes van 5 mm gemaakt. In een van de gaatjes komt de camera/lichtbron en in een van de gaatjes wordt, nadat de maag in de buikwand geplaatst is, door een speciaal Endoscopisch instrument met een grote zachte bek tot enkele centimeters vergroot. Daarin wordt de maag met speciaal hechtmateriaal vastgezet en de wonden gesloten.

En zeker in combinatie met een sterilisatie waarbij we gebruik kunnen maken van de bestaande narcose en gaatjes een gemakkelijk uit te voeren operatie. 

 

 

Speel video

 

 

Prijs in combinatie met sterilisatie     Prijs
Duitse dog € 400 + € 110 € 550
Kleinere hond € 330 + € 110 € 440
Operatie gastropexie rue   € 250